Egyéb egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozások

FEOR-kód 923

Foglalkozások

9231 - Portás, telepőr, egyszerű őr

Ipari, kereskedelmi és egyéb létesítmények, közintézmények védelmét, őrzését látja el, fellép az illetéktelenül betolakodók, rongálók ellen. Ellát tűzvédelmi, ellenőrző és adminisztratív jellegű tevékenységeket is.

9232 - Mérőóra-leolvasó és hasonló egyszerű foglalkozású

Fogyasztásmérők rendszeres leolvasását, ellenőrzését, a leolvasott adatok rögzítését, szabálytalan vételezések feltárását, illetve szükség szerint a közüzemi számlák kézbesítését, díjak beszedését végzi.

9233 - Hivatalsegéd, kézbesítő

Intézményeken belül és intézmények között, háztartásokba vagy más helyekre küldeményeket, leveleket kézbesít, illetve kisegítői feladatokat lát el.

9234 - Hordár, csomagkihordó

Intézményeken belül és intézmények között, háztartásokba, vagy más helyekre csomagot, bőröndöt szállít.

9235 - Gyorséttermi eladó

Korlátozott választékban rendelésre készít olyan ételeket és italokat, amelyeknek egyszerű az előállítása és kevés számú hozzávalót igényelnek. Feladatai közé tartozik a vendégek kiszolgálása, valamint a konyhai kiegészítő tevékenység ellátása is.

9236 - Konyhai kisegítő

Kitakarítja a konyhát, segédkezik a konyhai munkákban, elmosogatja a konyhaedényeket.

9237 - Háztartási alkalmazott

Söpréssel, porszívózással, mosással, mosogatással, a háztartási vászonnemű tisztításával, háztartási készletek beszerzésével foglalkozik, ételt készít és szolgál fel és különféle egyéb háztartási feladatokat lát el magánháztartásokban.

9238 - Parkolóőr

Parkolásra fenntartott területet ellenőrzi, és az ehhez szükséges adminisztrációs munkákat végzi. Biztosítja a tárolt gépjárművek biztonságát, és az előre meghatározott szabályok betartását.

9239 - Egyéb, máshova nem sorolható egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozású

Ide tartoznak a 923-as alcsoportból a máshová be nem sorolható egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozásúak.

Keresés