FEOR-kód 9235-00
Bemutatás
Korlátozott választékban rendelésre készít olyan ételeket és italokat, amelyeknek egyszerű az előállítása és kevés számú hozzávalót igényelnek. Feladatai közé tartozik a vendégek kiszolgálása, valamint a konyhai kiegészítő tevékenység ellátása is.
Jellemző tevékenységek
- egyszerű vagy előre elkészített ételek és italok, pl. szendvicsek, hamburgerek, pizzák, sült hal és hasábburgonya, saláta és kávé elkészítése;
- az élelmiszerek megmosása, felvágása, kimérése és összekeverése a főzéshez;
- nagy konyhai berendezések, pl. rostélyok, olajsütők és serpenyők üzemeltetése;
- készételek melegítése;
- konyha, ételkészítő és kiszolgálóterületek takarítása;
- az ételek összeállítása kiszolgáláshoz;
- kellékanyagok ellenőrzése, mérése, kicsomagolása és betárolása a hűtőszekrényekbe, szekrényekbe és más tárolóhelyekre;
- edények és főzőeszközök elmosogatása és helyre tevése.