Egészségügyi asszisztensek

FEOR-kód 332

Foglalkozások

3321 - Általános egészségügyi asszisztens

Orvosi és egyéb egészségügyi szakember felügyelete, irányítása mellett asszisztensi feladatokat lát el, egészségügyi vizsgálatoknál és beavatkozásoknál asszisztál, adminisztrál, a betegek tájékoztatását végzi.

3322 - Egészségügyi dokumentátor

Különféle egészségügyi dokumentációs nyilvántartásokat tervez, fejleszt, kezel és tart karban.

3323 - Orvosi képalkotó diagnosztikai és terápiás berendezések kezelője

Az emberi test különféle részéről sérülés, betegség vagy egyéb károsodás diagnózisa céljából a képet alkotó röntgen-, ultrahangos- és egyéb orvosi diagnosztikai beendezéseket teszteli és üzemelteti, egészségügyi szakember irányításával sugárkezeléseket végez.

3324 - Orvosi laboratóriumi asszisztens

Az emberi testnedv- és szövetminták vizsgálatát végzi.

3325 - Fogászati asszisztens

A fogorvos irányítása és ellenőrzése mellett segédkezik a fogászati kezeléseknél, tisztán tartja, fertőtleníti, előkészíti a műszereket és a kezeléshez szükséges különböző fogászati eszközöket, elvégzi az adminisztratív teendőket.

3326 - Gyógyszertári és gyógyszerellátási asszisztens

A gyógyszerész irányítása mellett kiadja, értékesíti, ellenőrzi a gyógyszereket és a gyógyhatású készítményeket, gyógyszer-gazdálkodási teendőket, szakmai, gazdasági, és ügyviteli teendőket lát el, elvégzi a gyógyszerkészítés egyes részműveleteit, segíti, illetve kiegészíti a gyógyszerész munkáját.

3327 - Alternatív gyógymódok alkalmazásának segítője

A testi és lelki betegségek, rendellenességek és sérülések megelőzésével, diagnosztizálásával foglalkozik sajátos kulturális hagyományokon alapuló gyógymasszázst és egyéb módszereket alkalmazva.

Keresés