Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője

FEOR-kód 1332-00

Bemutatás

Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a kávéházak, éttermek és hasonló létesítmények működését, amelyek étkeztetési és vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

Jellemző tevékenységek

  • Elkészíti az üzleti tervet, egyezteti a tulajdonosokkal, vagy képviselőikkel.
  • Megtervezi a kínálatot, összeállítja az étlapot a könyhafőnökkeés a szakácsokkal együttegyütt.
  • Megtervezi és irányítja a marketing tevékenységet.
  • Szervezi az egyedi rendezvényeket, együttműködik ezek tervezésében.
  • Nyilvántartja a készleteket, ellenőrzi azok alakulását.
  • Nyilvántartja a követeléseket és a tartozásokat.
  • Tárgyal az ügyfelekkel.
  • Felméri és folyamatosan figyeli az elégedettséget a kiszolgálásra és kínálatra vonatkozóan.
  • Betertatja az élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályokat.
  • Kialakítja a dolgozó munkrendjét, beosztását.
  • Nyilvántartja a foglalásokat és rendeléseket.
  • Részt vesz a fontosabb rendezvényeken a minőség és marketing érdekében.
  • Elemzi a költségek alakulását, tervezi a költséghatékony gazdálkodást.
  • Tárgyal a hatóságokkal az egészségügyi, közigazfatási, és biztonsági feltételek biztosításáról, és garantálja az előírások betartását.


Körülmények

Munkakörnyezet

  • Irodai jellegű munka, jelentős mobilitási elvársokkal
  • Fokozott kommunikációs igénybevétel.

Egészségügyi tényezők

  • Irodai jellegű munka, jelentős mobilitási elvársokkal
  • Fokozott kommunikációs igénybevétel.

Pszichikai tényezők

  • A stresszhatás jelenléte állandó.
  • A munkaidő nehezen határolható be, ez életmódi hatásokkal jár.

Várható változások

  • Az ágazat szerepe kiterjed. Az életmódmodellek a gyengébb gazdásgi teljesítmények mellett is fokozzák az igényeket.
  • Egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a rétegigények kielégítésére.
  • A marketing szerepe fokozódik.
  • Az eredményesség egyre inkább megköveteli a telephelyen kívüli munkavégzést és szolgáltatást.
  • Az egészségügyi és egyéb hatósági elvárások fokozódnak.
  • A szezonalitás jellege nem változik, de gazdásgi hatása jelentősebb lesz.
  • A szakképzett munkaerő minősége nem nő az elvárásoknak megfelelően.
  • Gyakran változnak a számviteli szabályok.

Keresés

Szükséges képességek

Manuális képesség
Matematikai képesség
Térbeli tájékozódás
Figyelem koncentráció
Problémamegoldás
Kreativitás
Stressz tolerancia
Alkalmazkodóképesség
Pontosság, precizitás
Szervezőkészség
Önállóság
Együttműködőképesség
Empátia
Felelősségvállalás
Kommunikációs készség

Jellemző munkamód

Tárgyias 50%
Személyközpontú 50%

Hasonló foglalkozások

Munkakörök

  • Bárvezető
  • Cukrászdavezető
  • Csárda üzletvezetője
  • Étterem üzletvezetője
  • Éttermi és rendezvényigazgató
  • Éttermi igazgató
  • Éttermi üzletvezető
  • Hidegkonyha-vezető
  • Kertvendéglő üzletvezetője
  • Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  • Népkonyha vezetője
  • Szállodai cukrászda üzletvezetője
  • Szállodai salátabár üzletvezetője
  • Vendéglő üzletvezetője