FEOR-kód 1332-00
Bemutatás
Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a kávéházak, éttermek és hasonló létesítmények működését, amelyek étkeztetési és vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.
Jellemző tevékenységek
- Elkészíti az üzleti tervet, egyezteti a tulajdonosokkal, vagy képviselőikkel.
- Megtervezi a kínálatot, összeállítja az étlapot a könyhafőnökkeés a szakácsokkal együttegyütt.
- Megtervezi és irányítja a marketing tevékenységet.
- Szervezi az egyedi rendezvényeket, együttműködik ezek tervezésében.
- Nyilvántartja a készleteket, ellenőrzi azok alakulását.
- Nyilvántartja a követeléseket és a tartozásokat.
- Tárgyal az ügyfelekkel.
- Felméri és folyamatosan figyeli az elégedettséget a kiszolgálásra és kínálatra vonatkozóan.
- Betertatja az élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályokat.
- Kialakítja a dolgozó munkrendjét, beosztását.
- Nyilvántartja a foglalásokat és rendeléseket.
- Részt vesz a fontosabb rendezvényeken a minőség és marketing érdekében.
- Elemzi a költségek alakulását, tervezi a költséghatékony gazdálkodást.
- Tárgyal a hatóságokkal az egészségügyi, közigazfatási, és biztonsági feltételek biztosításáról, és garantálja az előírások betartását.
Körülmények
Munkakörnyezet
- Irodai jellegű munka, jelentős mobilitási elvársokkal
- Fokozott kommunikációs igénybevétel.
Egészségügyi tényezők
- Irodai jellegű munka, jelentős mobilitási elvársokkal
- Fokozott kommunikációs igénybevétel.
Pszichikai tényezők
- A stresszhatás jelenléte állandó.
- A munkaidő nehezen határolható be, ez életmódi hatásokkal jár.
Várható változások
- Az ágazat szerepe kiterjed. Az életmódmodellek a gyengébb gazdásgi teljesítmények mellett is fokozzák az igényeket.
- Egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a rétegigények kielégítésére.
- A marketing szerepe fokozódik.
- Az eredményesség egyre inkább megköveteli a telephelyen kívüli munkavégzést és szolgáltatást.
- Az egészségügyi és egyéb hatósági elvárások fokozódnak.
- A szezonalitás jellege nem változik, de gazdásgi hatása jelentősebb lesz.
- A szakképzett munkaerő minősége nem nő az elvárásoknak megfelelően.
- Gyakran változnak a számviteli szabályok.