Egyéb technikusok

FEOR-kód 313

Foglalkozások

3131 - Mezőgazdasági technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással a termelés közvetlen szervezésében, a gazdálkodás irányításában, a kutatási eredmények alkalmazásában vesz részt.

3132 - Erdő- és természetvédelmi technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással, erdőgazdálkodással és természetvédelemmel összefüggő szakmai és műszaki feladatok gyakorlati megvalósítását végzi.

3133 - Földmérő és térinformatikai technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással a föld felületének és létesítményeinek vízszintes és magassági felmérésein, valamint helyzetmeghatározásban és -ábrázolásban vesz részt, földmérési és közműadatokat gyűjt, részletes felméréshez alappontsűrítést végez, részletes felmérést készít, a terepi mérések feldolgozásával digitális térképet állít elő, térinformatikai adatbázist kezel.

3134 - Környezetvédelmi technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással mérőműszerek segítségével megállapítja a környezetszennyező anyagok és egyéb egészségkárosító tényezők nagyságát, koncentrációját, a kiértékelt eredmények alapján meghatározza a tennivalókat.

3135 - Minőségbiztosítási technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással kezeli és nyilvántartja a minőségbiztosításhoz szükséges előírásokat. Kezeli a minőségbiztosításhoz szükséges műszereket, közreműködik a szabályozások kialakításában, részt vesz a folyamatszabályozásban, javaslatot tesz az ellenőrzési módszerekre, közreműködik a dokumentációk kidolgozásában, hibaanalíziseket végez.

3136 - Műszaki rajzoló, szerkesztő

Önállóan vagy mérnöki irányítással műszaki rajzok, térképek készítését végzi vázlatok, mérések és egyéb adatok alapján.

3139 - Egyéb, máshova nem sorolható technikus

Ide tartoznak a 311-313-as alcsoportból a máshová be nem sorolható technikusok.

Keresés