Egyéb ipari és építőipari foglalkozások

FEOR-kód 791

Foglalkozások

7911 - Ipari búvár

Víz alatti lélegzőkészülék segítségével a víz felszíne alatti munkákat végez, különféle berendezések és szerkezetek vizsgálata, felszerelése, javítása és eltávolítása, vizsgálatok és kísérletek elvégzése, robbanóanyagok elhelyezése, szerkezetek vagy a tengeri élővilág lefényképezése, illetve eltűnt tárgyak és személyek felkutatása céljából.

7912 - Ipari alpinista

Nehezen hozzáférhető épületeken, nagyméretű gépeken (például darukon), antennákon, olajfúró tornyokon vagy egyéb helyeken – az emelőkosár vagy az állványzat használatát helyettesítve, általában statikus hegymászó kötélen lógva, ülőpadban ülve –, tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási, vagy egyéb, a szakképesítésének megfelelő tevékenységeket, mentési feladatokat végez.

7913 - Robbantómester

Speciális felkészültségének megfelelő szakterületen robbantási feladatokat készít elő, tervez és szervez meg, gyakorlatban végrehajt, irányít és ellenőriz.

7914 - Kártevőirtó, gyomirtó

Vegyszerek segítségével káros rovarok, kisállatok, vadon növő növények eltávolítását végzi a kultúrnövények, az emberi környezet károsodásának, illetve a különféle egészségügyi kockázatok megakadályozása céljából.

7915 - Kéményseprő, épületszerkezet-tisztító

Kémények és tüzeléstechnikai berendezések tisztításával, karbantartásával, üzembe helyezésével, létesítésével és beszabályozásával összefüggő feladatokat lát el, épületek és egyéb szerkezetek külső felületeit tisztítja.

7919 - Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású

Ide tartoznak a 791-es alcsoportból a máshová be nem sorolható ipari és építőipari foglalkozásúak.

Keresés