Vegyipari alapanyagot és terméket gyártók, gépkezelők

FEOR-kód 813

Foglalkozások

8131 - Kőolaj- és földgázfeldolgozó gép kezelője

Beállítja, kiszolgálja, kezeli és felügyeli az üzemanyagokat (benzin, petróleum, gázolaj) kenőanyagokat, olajszármazékokat (paraffin, vazelin, pakura, bitumen) előállító, nem számítógép vezérelte gépi berendezéseket. Beállítja, kezeli és felügyeli a gázgyártó telepek, gázgyűjtő állomások, gázkutak és gázelosztó hálózatok nem számítógép vezérelte gépeit, berendezéseit.

8132 - Vegyi alapanyagot és terméket gyártó gép kezelője

Beállítja, kiszolgálja, kezeli és felügyeli a vegyipari termékeket gyártó gépi berendezéseket.

8133 - Gyógyszergyártó gép kezelője

Beállítja, kezeli, felügyeli és kiszolgálja a gyógyszerkészítményekhez alapanyagokat, vagy ezen alapanyagokból tablettákat, kenőcsöket, injekciókat, porokat és oldatokat előállító gépi berendezéseket.

8134 - Műtrágya- és növényvédőszer-gyártó gép kezelője

Beállítja, kezeli, felügyeli és kiszolgálja a műtrágya- és növényvédőszer-gyártás területén alkalmazott gépi berendezéseket.

8135 - Műanyagtermék-gyártó gép kezelője

A különböző vegyipari módszerekkel előállított műanyagból félkész és késztermékeket állít elő. Műanyagok előállítása céljából keverékek gyúrását és keverését, illetve különféle műanyag-összetevők és termékek előállítását végző gépeket kezel és felügyel.

8136 - Gumitermékgyártó gép kezelője

Gumi és gumikeverékek gyúrását és keverését, természetes és mesterséges gumiból különféle alkatrészek és termékek, többek között, öntött lábbelik, háztartási cikkek, szigetelőanyagok, ipari szerelvények és gumiabroncsok előállítását végző gépeket kezel, és a működésüket felügyeli.

8137 - Fotó- és mozgófilmlaboráns

Beállítja, kezeli, felügyeli és kiszolgálja a filmek és papírok előállítására, az előhívott film feldolgozására, és a fényképek, másolatok előállítására szolgáló gépeket, berendezéseket.

Keresés