Pénzügyi, gazdasági ügyintézők

FEOR-kód 361

Foglalkozások

3611 - Pénzügyi ügyintéző (a pénzintézeti ügyintéző kivételével)

Gazdasági szervezet pénz,- adó-, vám-, egészség- és nyugdíjbiztosításával kapcsolatos pénzügyi adminisztratív feladatokat lát el, segíti a pénzügyi vezetést a döntések meghozatalában.

3612 - Pénzintézeti ügyintéző

Pénzügyi szolgáltatások, hitelek és hitelkonstrukciók, aktív és passzív bankműveletek közvetítése az ügyfelek részére, belső banki pénzügyi és ügyviteli munkák végzése megfelelő irányítás mellett.

3613 - Tőzsde- és pénzügyi ügynök, bróker

Értékpapírok, részvények, kötvények és más pénzügyi eszközök adásvételével és devizakereskedelemmel foglalkozik azonnali vagy határidős ügyletek keretében az őt foglalkoztató vállalkozás vagy egyéni ügyfél megbízásából, általában jutalékos alapon.

3614 - Számviteli ügyintéző

Előkészíti és nyilvántartja a gazdasági szervezet gazdasági, számviteli eseményeit, ezzel segítve a gazdasági vezetés munkáját.

3615 - Statisztikai ügyintéző

Statisztikus irányításával vagy önállóan különböző információforrásokra támaszkodva megszerzi, gyűjti, csoportosítja, rendszerbe foglalja, feldolgozza, statisztikai módszerek segítségével dokumentálja, bemutatja az információkat, adatokat.

3616 - Értékbecslő, kárbecslő, kárszakértő

Ingatlanok és különféle javak értékelésével, a biztosítással fedezett károk felmérésével foglalkozik, és ehhez kapcsolódó adminisztrációs tevékenységet végez.

Keresés