Folyamatirányítók (berendezések vezérlői)

FEOR-kód 315

Foglalkozások

3151 - Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője

Energetikai (erőművi) irányító központokon keresztül figyeli és irányítja azokat a gépeket, berendezéseket, amelyek elektromos vagy más energiát tárolnak, és szabályozzák ezek elosztását.

3152 - Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője

Figyeli és üzemelteti a számítógépes vezérlőrendszereket és a kapcsolódó berendezéseket a szennyvíztisztító és hulladékkezelő telepeken, szabályozza a szennyvíz és a hulladék elhelyezését, a vízszűrő és víztisztító telepeken pedig szabályozza a víz kezelését és elosztását.

3153 - Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője

Vegyipari berendezések kezelését és felügyeletét, valamint vegyi anyagok lepárlására, szűrésére, szétválasztására, hevítésére vagy finomítására szolgáló feldolgozó egységek és berendezések beállítását, folyamat irányítását és karbantartását végzi.

3154 - Kőolaj- és földgázfinomító berendezés vezérlője

A kőolaj- és földgázfinomító berendezések kezelését, vezérlését és felügyeletét, valamint kőolaj, kőolaj alapú termékek és melléktermékek, illetve földgáz finomítására, lepárlására és kezelésére szolgáló feldolgozó egységek és berendezések beállítását, kezelését, vezérlését, a folyamat irányítását, felügyeletét és karbantartását végzi.

3155 - Fémgyártási berendezés vezérlője

Munltifunkciós folyamatszabályozó gépek és berendezések kezelését és ellenőrzését végzi, fémátalakító és tisztító kohók, fémhengerművek, fémek hőkezelését sajtolását végző berendezések szabályozása céljából.

3159 - Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője

Ide tartoznak a 315-ös alcsoportból a máshová be nem sorolható folyamatirányító berendezések vezérlői, kezelői.

Keresés