Egyéb, helyhez kötött gépek kezelői

FEOR-kód 832

Foglalkozások

8321 - Energetikai gép kezelője

Az energetikai berendezés vezérlőjének utasításai szerint kezeli azokat a gépeket, berendezéseket, amelyek villamos vagy más energiát termelnek és szabályozzák ezek elosztását.

8322 - Vízgazdálkodási gép kezelője

Víz és csatornaművi berendezés vezérlőjének utasításai szerint kezeli ezeket a gépeket, berendezéseket, amelyek vizet termelnek, a csapadék- és szennyvizet elvezetik, tisztítják, és az árvíz- és belvízvédelmi berendezéseket üzemeltetik.

8323 - Kazángépkezelő

Beállítja, kezeli és felügyeli a különféle tüzelőanyagokkal (olaj, szén, gáz) működő, kézi vagy automatikus üzemű kazánokat, tüzelőberendezéseket.

8324 - Sugármentesítő gép, berendezés kezelője

Az atomerőmű, valamint egyéb területeken a radioaktív anyagok gyakorlati alkalmazása, kutatása során kezeli vagy felügyeli a sugárveszélyes anyagokat és a sugárveszélyes térben elhelyezett gépeket, berendezéseket, a velük kapcsolatos munkafolyamatokat.

8325 - Csomagoló-, palackozó- és címkézőgép kezelője

A csomagológépek (kicsomagoló, töltő-záró, címkéző, gyűjtő-csomagoló, palettázó, fóliázó, jelölő) működését szakszerűen előkészíti, felszerszámozza, beállítja, a csomagológépeket üzemelteti, kezeli, folyamatosan ellenőrzi és karbantartja.

8326 - Mozigépész, vetítőgépész

A vetítés helyén nagyméretű és jó minőségű mozgóképet állít elő különböző technikákkal (35 mm-es vetítőgép, videokivetítő, digitális technológia, háromdimenziós vetítés) hagyományos és modern filmadathordozóról. A vetítéssel kapcsolatos műszaki és technikai berendezéseket önállóan kezeli.

8327 - Mosodai gép kezelője

Mosó-, vasaló- és textilkezelő gépek kezelését végzi.

8329 - Egyéb, máshova nem sorolható, helyhez kötött gép kezelője

Ide tartoznak a 832-es alcsoportból a máshová be nem sorolható helyhez kötött gépek kezelői.

Keresés