Számítástechnikai (informatikai) és kommunikációs foglalkozások

FEOR-kód 314

Foglalkozások

3141 - Informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus

Informatikai és kommunikációs technológiai rendszerek kezelését, működtetését végzi és felügyeli, beleértve a helyi és világméretű számítógépes hálózatokat, valamint a hardvert, a szoftvert és a kiegészítő számítógépes berendezéseket az optimális teljesítmény biztosítása és a problémák kiszűrése érdekében.

3142 - Informatikai és kommunikációs rendszerek felhasználóit támogató technikus

Műszaki segítséget nyújt a felhasználók részére közvetlenül vagy telefonon, e-mailben vagy más elektronikus eszköz segítségével, többek között szoftverrel, hardverrel, számítógépes perifériaberendezésekkel, hálózatokkal, adatbázisokkal és internettel kapcsolatos problémákat diagnosztizál és old meg, illetve iránymutatást és támogatást nyújt a különféle rendszerek üzembe helyezését, telepítését és karbantartását illetően.

3143 - Számítógéphálózat- és rendszertechnikus

Számítógépes és egyéb adathálózatokat üzemeltet, felügyel, fejleszt.

3144 - Webrendszer- (hálózati) technikus

Internetes és intranetes weboldalakat, valamint a hozzátartozó szerverháttér hardver- és szoftverkomponenseit üzemelteti, felügyeli, hibáit elhárítja.

3145 - Műsorszóró és audiovizuális technikus

Rádió- és televízió műsorszóró rendszereket és hálózatokat üzemeltet, rajta forgalmazott képi és hanganyagokat szerkeszt, valamint bármely egyéb távközlési pl. földi, tengeri vagy repülőgépen történő közvetítésre szolgáló berendezés megfelelő működtetését szabályozza.

3146 - Telekommunikációs technikus

Távközlési fejlesztéssel, illetve távközlési rendszerek tervezésével, gyártásával, összeszerelésével, építésével, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával összefüggő műszaki jellegű feladatokat végez.

Keresés