Növénytermesztési foglalkozások

FEOR-kód 611

Foglalkozások

6111 - Szántóföldinövény-termesztő

Megtervezi, megszervezi, irányítja és elvégzi a szántóföldi, áru- és takarmánynövények termesztésével, illetve értékesítésre történő előkészítésével kapcsolatos munkákat.

6112 - Bionövény-termesztő

A biológiai egyensúly megtartására törekedve, biológiai ismeretek felhasználásával, környezetbarát technológiák és anyagok alkalmazásával megtervezi, megszervezi, irányítja és elvégzi a különböző növények termesztésével, illetve értékesítésre történő előkészítésével kapcsolatos munkákat.

6113 - Zöldségtermesztő

Megtervezi, megszervezi, irányítja és elvégzi a zöldségfélék termesztésével, illetve értékesítésre történő előkészítésével kapcsolatos munkákat.

6114 - Szőlő-, gyümölcstermesztő

Megtervezi, megszervezi, irányítja és elvégzi a gyümölcstermő növények és a szőlő termesztésével, illetve értékesítésre történő előkészítésével kapcsolatos munkákat.

6115 - Dísznövény-, virág- és faiskolai kertész, csemetenevelő

Megtervezi, megszervezi, irányítja és elvégzi a dísznövények értékesítésre történő előkészítésével, valamint a faiskolai és csemetekerti szaporítóanyagok előállításával, kertekben, parkokban történő kiültetésével, gondozásával kapcsolatos munkákat.

6116 - Gyógynövénytermesztő

Megtervezi, megszervezi, irányítja és elvégzi a gyógynövények termesztésével, gyűjtésével, illetve értékesítésre, feldolgozásra történő előkészítésével kapcsolatos munkákat.

6119 - Egyéb növénytermesztési foglalkozású

Ide tartoznak a 611-es alcsoportból a máshová be nem sorolható növénytermesztési foglalkozásúak.

Keresés