Kézműipari foglalkozások

FEOR-kód 741

Foglalkozások

7411 - Címfestő

Betűket, figurákat, monogramokat és mintákat tervez és kivitelez fa, fém, üveg, kerámia és egyéb anyagokból, hagyományos kézi és számítógépes technológiával.

7412 - Ékszerkészítő, ötvös, drágakőcsiszoló

Nemesfém és kővel díszített ékszereket, dísz- és használati tárgyakat tervez, készít, beállít és javít. Megállapítja a nemesfém ékszerek, dísz- és használati tárgyak értékét. Ipari célra gyémántot vág és csiszol.

7413 - Keramikus

Egyedi vagy kis szériás termékeket, használati és dísztárgyakat, szaniterárukat, burkolóelemeket, műszaki, egészségügyi és ipari finomkerámiai tárgyakat, díszítő elemeket, kályhacsempéket készít saját tervezés vagy kész terv alapján, a szükséges technológiai folyamat megtervezése és az alapanyagok előkészítése után, kézi vagy gépi eszközök, berendezések felhasználásával.

7414 - Üveggyártó

Különféle felületkezelési eljárással (üvegfújással, öntéssel, préseléssel, vágással, metszéssel, köszörüléssel, csiszolással, formázással) sík- és öblösüveg terméket állít elő, festett üvegre díszítőmintákat tervez és készít.

7415 - Hangszerkészítő

Kéziszerszámok, illetve szerszámgépek segítségével hangszerek készítését, összeszerelését, javítását, beállítását, helyreállítását és ezek behangolását végzi.

7416 - Szőr- és tollfeldolgozó

Különböző szőrféleségek megmunkálása után továbbfeldolgozásra alkalmas termék, konfekció céljára megfelelő minőségű toll előállítása.

7417 - Nád- és fűzfeldolgozó, seprű- kefegyártó

A fűzfa vesszőjéből használati tárgyak (dísz -és lakberendezési tárgyak, kosarak, üvegfonatok stb.) készítése, nádból az építőipar számára tetőfedő anyag, nádszövet, nádpadló vagy nádlemez előállítása.

7418 - Textilműves, hímző, csipkeverő

Kézzel szőtt egyedi textíliát készít, díszítés céljából kézzel és géppel csipkét készít; különböző anyagokra kézzel vagy géppel mintákat hímez.

7419 - Egyéb kézműipari foglalkozású

Ide tartoznak a 741-es alcsoportból a máshová be nem sorolható kézműipari foglalkozásúak.

Keresés