Humánegészségügyhöz kapcsolódó foglalkozások

FEOR-kód 333

Foglalkozások

3331 - Környezet- és foglalkozás-egészségügyi kiegészítő foglalkozású

A környezet- és foglalkozás-egészségügy területén ellenőrzi az egészséges környezethez és munkavégzéshez szükséges állapot meglétét, aktívan közreműködik az ehhez kapcsolódó mechanizmusok és feltételek kialakításában.

3332 - Fizioterápiás asszisztens, masszőr

A betegek funkcionális mozgásának sérülése, betegsége vagy valamilyen egészségügyi károsodása esetén – gyógytornász irányításával, esetleg más egészségügyi szakemberekkel együttműködve – fizioterápiás kezeléseket végez.

3333 - Fogtechnikus

A fogorvos előírásait, utasításait követve kivehető lemezes (részleges, teljes) pótlásokat, helyreállító készülékeket, fogpótlásokat, rögzített pótlásokat (koronák, hídtestek, hidak) készít és javít.

3334 - Ortopédiai eszközkészítő

Az orvosok és más egészségügyi szakemberek előírásait követve orvosi protéziseket, gyógyászati segédeszközöket készít és javít.

3335 - Látszerész

Orvosi recept alapján szemüveglencsét tervez, méretre csiszol, színez, megfelelő szemüvegkeretet ajánl, és a lencsét behelyezi a keretbe; szemüveglencsét, kontaktlencsét és csökkent látásmódot segítő eszközöket, valamint egyéb optikai eszközöket forgalmaz.

3339 - Egyéb, humánegészségügyhöz kapcsolódó foglalkozású

Ide tartoznak a 333-as alcsoportból a máshová be nem sorolható humánegészségügyhöz kapcsoló foglalkozásúak.

Keresés