Építési szakipari foglalkozások

FEOR-kód 753

Foglalkozások

7531 - Szigetelő

Épületek, építmények és műtárgyak, kazánok, csővezetékek hő-, és hangszigetelését, nedvességgel szembeni védelmét, a talajpára, talajnedvesség, talajvíznyomás, belsővíznyomás, üzemi-, és használati-, valamint csapadékvíz elleni szigetelés és az ehhez kapcsolódó hőszigetelés elkészítését végzi szaktervező által készített tervdokumentáció szerint, vagy az ő irányítása alatt.

7532 - Tetőfedő

Épületek tetőszerkezetét építi, javítja és karbantartja különböző anyagok felhasználásával.

7533 - Épület-, építménybádogos

Szabásmintákat készít a bádogosfeladatokhoz, majd elvégzi az elkészült munkadarabok, a bádoglemezlapok és az épületbádogos-szerkezetek épületekre szerelését, szükség esetén felújítását, javítását, háztartási bádogosszerkezeteket, használati és berendezési tárgyakat és épületdíszítő elemeket készít és helyez el.

7534 - Burkoló

Különböző építmények, épületek függőleges és vízszintes felületeinek hideg-, illetve melegburkolását készíti, javítja, bontja.

7535 - Festő és mázoló

Épületek, lakóterek külső-, belső felületi, felületképzési munkáinak elvégzése (festés, mázolás, tapétázás).

7536 - Kőfaragó, műköves

Az épületek külső és belső tereinek természetes és műkőből, valamint gipszből történő felépítését, burkolását, díszítését végzi. Parkok, terek, kertek és udvarok díszítőelemeit megtervezési, kivitelezi és elhelyezi.

7537 - Kályha- és kandallóépítő

A helyiségek fűtésére használatos szilárd-, gáznemű fűtőanyaggal, illetve villamosárammal működő cserépkályhák, kandallók, kemencék, sparhertek építését, átrakását, átépítését és karbantartását végzi.

7538 - Üvegező

Különféle síküvegek, idomüvegek és különleges üvegek méretre szabását, továbbmegmunkálását, beépítését és szerelését végzi.

7539 - Egyéb építési szakipari foglalkozású

Ide tartozik a 753-as alcsoportból a máshová be nem sorolható építési szakipari foglalkozásúak.

Keresés