Kereskedelmi foglalkozások

FEOR-kód 511

Foglalkozások

5111 - Kereskedő

Különböző árucikkek beszerzésével és értékesítésével foglalkozik, ellátja az adott kiskereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, irányítja, szervezi és ellenőrzi a kiskereskedelmi vállalkozás működését, ellátja a nyilvántartással és adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat.

5112 - Vezető eladó

Koordinálja, irányítja, felügyeli és ellenőrzi a bolti eladók, pénztárosok, valamint a nagy- és kiskereskedelmi egységek (mint pl. szupermarketek és áruházak) egyéb dolgozóinak tevékenységeit.

5113 - Bolti eladó

Kereskedelmi vállalkozásokban kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában.

5114 - Kölcsönző

Különböző berendezéseket (háztartási, híradás-technikai, szórakoztatóelektronikai, építőipari, barkács- és mezőgazdasági gépeket), ruházati termékeket (esküvői és alkalmi ruhákat, jelmezeket), gépkocsikat, valamint sport- és turisztikai felszereléseket kölcsönöz magánszemélyeknek és intézményeknek.

5115 - Piaci, utcai árus

Az árut az utcán, piacokon, egyéb közterületen árusítja.

5116 - Piaci, utcai étel- és italárus

Azonnali fogyasztásra szánt meleg és hideg ételeket és italokat készít és árusít, illetve előre elkészített ételeket árusít az utcán és más nyilvános helyeken, mint pl. állomásokon, mozikban vagy színházakban.

5117 - Bolti pénztáros, jegypénztáros

Pénztárgépet, optikai árleolvasót, számítógépet vagy egyéb berendezést működtet az áruk a szolgáltatások ellenértékének rögzítése és átvétele céljából.

Keresés