Építőmesteri foglalkozások

FEOR-kód 751

Foglalkozások

7511 - Kőműves

Épületeket és épületrészeket létesít, épületek, építmények alapozási, falazási, zsaluzási, vasszerelési, betonozási, vakolási, homlokzatalakítási, hideg-meleg burkolási, víz-, hő-, és hangszigetelési illetve bontási, javítási, karbantartási és felújítási munkálatait végzi.

7512 - Gipszkartonozó, stukkózó

Épületek gipszkarton burkolatainak szerelésével, karbantartásával és javításával foglalkozik, gipsz, cement és hasonló anyagokból díszítő- és védőburkolatokat készít épületek belső és külső felületein.

7513 - Ács

Zsaluzatokat, állványszerkezeteket és maradó faszerkezeteket készít, bont, átalakít, javít és karbantart.

7514 - Épületasztalos

Elkészíti, beépíti és javítja az épületek faalapanyagú szerkezeteit, pl. ajtókat, ablakokat, zsalukat, lambériákat, küszöböket, padlóburkolatokat, falépcsőket, redőnyöket, beépített bútorokat, valamint faház elemeket gyárt és szerel össze.

7515 - Építményszerkezet-szerelő

Épületek és építmények fő tartószerkezeti és határoló elemeit összeszereli, elkészíti. Az építés helyszínén monolit vasbeton szerkezetet készít. Elhelyezi és összeszereli az előregyártott épületelemeket, a vázszerkezeti elemeket, a panel- és térelemeket, az épületrészeket, épületeket. Acélból és fémekből hídszerkezeteket, épülettartó vázelemeket épít, szerel, javít és karbantart.

7519 - Egyéb építőmesteri foglalkozású

Ide tartoznak a 751-es alcsoportból a máshová be nem sorolható építőmesteri foglalkozásúak.

Keresés