Szoftver- és alkalmazásfejlesztők, -elemzők

FEOR-kód 214

Foglalkozások

2141 - Rendszerelemző (informatikai)

Analizálja, felméri az ügyfél informatikai rendszerekkel szemben támasztott igényeit, meglévő folyamatait, problémáit, ezek alapján javaslatot tesz, illetve megtervezi és megvalósítja a lehetséges megoldásokat a jelenlegi, illetve a jövőbeni informatikai rendszerekhez kapcsolódóan.

2142 - Szoftverfejlesztő

Meglévő vagy új szoftveralkalmazásokkal és operációs rendszerekre vonatkozó igényekkel kapcsolatos kutatást, elemzést és értékelést végez, és ezeknek az igényeknek megfelelő szoftveres megoldások tervezésével, fejlesztésével, tesztelésével és karbantartásával foglalkozik.

2143 - Hálózat- és multimédia-fejlesztő

Tervezési és műszaki ismereteket ötvözve internetes oldalak, valamint szöveget, grafikát, animációt, képeket, hang- és képbemutatókat és egyéb interaktív médiát egyaránt tartalmazó alkalmazások kutatását, elemzését, értékelését, tervezését, programozását és átalakítását végzi.

2144 - Alkalmazásprogramozó

Szoftveralkalmazásokhoz és operációs rendszerekhez tartozó műszaki utasításokban és leírásokban meghatározott programozható kód írását és karbantartását végzi, valamint különböző programnyelveken forrásprogramokat ír.

2149 - Egyéb szoftver- és alkalmazásfejlesztő, -elemző

Ide tartoznak a 214-es alcsoportból a máshová be nem sorolható szoftver- és alkalmazásfejlesztők, elemzők.

Keresés