Ruha- és bőripari foglalkozások

FEOR-kód 721

Foglalkozások

7211 - Szabásminta-készítő

Precíziós szabásmintákat készít ruhák és egyéb textil-, bőr- vagy szőrmetermékek előállításához; bejelöli, kivágja, formázza és nyírja a textilt, a vékony bőrt és az egyéb anyagokat a sablonok vagy a specifikációk szerint a ruhák, kalapok és sapkák, kesztyűk és egyéb termékek gyártásához.

7212 - Szabó, varró

Legyártja, összeállítja, átalakítja és megjavítja a méretre szabott vagy kézzel készített ruhákat; (pl. öltönyt, kabátot) és egyéb termékeket (pl. ágyneműt, függönyt) készít textilanyagokból, vékony bőrből, szőrméből vagy egyéb anyagokból.

7213 - Kalapos, kesztyűs

Különböző szőrme- vagy szövet- alapanyagokból, választott vagy előírt formának megfelelően női, férfi- és gyermeksapkát, kalapot, kesztyűt készít.

7214 - Szűcs, szőrmefestő

Különböző állatok szőrmés nyersbőréből ruházati és egyéb célokra alkalmas bőrt állít elő, mechanikai és kémiai úton kezeli azt. Természetes szőrméből, műszőrméből ruházati célokra alkalmas termékeket készít.

7215 - Tímár

Lenyírja, hústalanítja, cserzi, puhítja és festi az állati nyersbőröket, prémeket, bőröket ruhák és egyéb termékek, bőráruk és bundák készítéséhez, gyártásához.

7216 - Bőrdíszműves, bőröndös, bőrtermékkészítő, -javító

Bőrből és műbőrből, textilanyagból használati tárgyakat, ruházati kiegészítőket, lovas felszereléseket, szíjazatokat és egyéb bőrtermékeket készít és javít.

7217 - Cipész, cipőkészítő, -javító

Bőrből vagy műbőrből cipőket, szandálokat, csizmákat készít és javít.

Keresés