Gépek, berendezések karbantartói, javítói

FEOR-kód 733

Foglalkozások

7331 - Gépjármű- és motorkarbantartó, -javító

Gépjárművek, motorját, erőátviteli rendszerét, futóművét karbantartja, javítja, elvégzi a műszaki állapotvizsgálati-, diagnosztizálási-, hibafeltárási-, hibaelhárítási- és beállítási műveleteket; műszaki vizsgáztatást;, eredetiség- és környezetvédelmi felülvizsgálatot végez.

7332 - Repülőgépmotor-karbantartó, -javító

Felkészíti a repülőgépet a repülésre, feltárja és javítja a hibákat, ellenőrzi és karbantartja a légijárművet az érvényes előírások szerint.

7333 - Mezőgazdasági és ipari gép (motor) karbantartója, javítója

Mezőgazdasági és ipari (gépjárműmotorok, repülőgépmotorok és elektromotorok kivételével) erő- és munkagépek motorját, erőátviteli rendszerét, futóművét karbantartja, javítja, elvégzi a műszaki állapotvizsgálati, diognasztizálási, hibafeltárási, hibaelhárítási és beállítási műveleteket.

7334 - Mechanikaigép-karbantartó, -javító (műszerész)

Mechanikai műszereket és készülékeket (pl. varró- és kötőgépet, másoló- és irodagépeket, gázkészüléket, mérlegeket, ellenőrző műszereket) készít, szerel és javít.

7335 - Kerékpár-karbantartó, -javító

Kerékpárok, riksák, gyermekkocsik, kerekes székek és hasonló, nem motoros meghajtású közlekedési eszközök mechanikus és kapcsolódó alkatrészeinek szerelését, karbantartását, szervizelését és javítását végzi.

Keresés