Fémmegmunkálók

FEOR-kód 732

Foglalkozások

7321 - Lakatos

Vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készült lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat és tartószerkezeteket munkál meg. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi.

7322 - Szerszámkészítő

Fémet, műanyagot és egyéb anyagokat forgácsoló, sajtoló, alakító és megmunkáló gépekhez készít szerszámbefogó, -vezető és -tartó készülékeket, különleges kéziszerszámok, mérőeszközök, meleg- és hidegalakító-, hajlító-, sajtoló-, kivágó-, sorjázó-, kalibráló- stb. szerszámok gyártását, vizsgálatát és felújítását végzi.

7323 - Forgácsoló

Különféle precíziós szerszámgépeket (eszterga-, maró-, fúró-, köszörű- és más forgácsológépeket) állít be és kezel.

7324 - Fémcsiszoló, köszörűs, szerszámköszörűs

Fémfelületek csiszolását és szerszámok élesítését végzi.

7325 - Hegesztő, lángvágó

Fémalkatrészek hegesztését és vágását végzi gázláng, villamos ív, illetve fémolvasztásos vágására vagy egybeolvasztására szolgáló más hőforrások segítségével.

7326 - Kovács

Fémek melegalakítását végzi kézi erővel eszközök, szerszámok vagy gépi berendezések segítségével különböző fémtárgyak és alkatrészek előállítása, javítása, alakítása, elhelyezése, felhelyezése céljából.

7327 - Festékszóró, fényező

Festék- és lakkszóró berendezéseket működtetvédőrétegek iparcikkekre vagy szerkezetekre történő felvitele érdekében.

7328 - Fém- és egyéb tartószerkezet-szerelő

Függesztékek és emelőeszközök összeállításával foglalkozik berendezések és szerkezeti elemek mozgatásához és helyükre emeléséhez, illetve hevedereket, köteleket és huzalokat szerel és tart karban építkezéseken, épületeken és egyéb szerkezeteken.

Keresés