Faipari foglalkozások

FEOR-kód 722

Foglalkozások

7221 - Famegmunkáló

Üzemelteti és felügyeli a faanyagkezelő és -feldolgozó berendezéseket és gépeket, amelyekkel leválasztják a kérget a rönkökről, faforgácsot készítenek, szárítják, tartósítják és kezelik a faanyagot, nagy forgácslemezeket, forgácslapokat, farostlemezeket, szigetelő lapokat, rétegelt lemezeket, furnért és hasonló fatermékeket készítenek.

7222 - Faesztergályos

Üzembehelyezi vagy üzemelteti és figyeli az automata vagy félautomata famegmunkáló – pl. precíziós fűrészelő, maró-, gyaluló-, fúró-, esztergáló- és fafaragó – gépeket, amelyekkel bútorok, szerelvények és más fatermékek farészeit gyártja vagy javítja.

7223 - Bútorasztalos

Lakások, irodák, szállodák, oktatási és sportintézmények, üzletek, kiállítások, járművek és szállítóeszközök mozgatható és beépített asztalait, ülő- és fekvőbútorait, beépített és mobil szekrényeit, burkolatait készíti, díszíti, javítja.

7224 - Kárpitos

Ülő- és fekvőbútorokat, járművek üléseinek párnázatát, épületek belső tereinek fali kárpitozását, ajtóborításokat készít és javít textilanyagok, bőr, műbőr vagy egyéb kárpitozóanyagok felhasználásával.

7225 - Kádár, bognár

Fából készült, folyadék tárolására alkalmas edényeket (hordókat, kádakat, dézsákat, puttonyokat), valamint kerekeket, kocsikat, talicskákat készít és javít.

Keresés